încheiere lucrări Decembrie: 2024.
contact prin birou vânzări direct Dezvoltator la telefon 0746103143 Alin Ungureanu pentru orice informații și vizita la fata locului.
localizare: exceptionala vis a vis de Ovidius Campus Parc ( imagini proiectului University Park Ovidius ).
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/avocatul-filisan-si-constanta-restart-pregatiti-pentru-un-nou-proiect-niversity-park-un-nou-parc-de-doua-ori-mai-mare-si-mult-mai-frumos-cum-va-arata-839294.html#lq8k1abg6kuh3pv6cb2
descrierea proiectului si caracteristicile acestuia:
*achizitia Apartamentului este posibilă în condițiile unui avans minim de 30% din suma totală.
Proiectul deține o poziție excelentă aproape de stațiunea Mamaia și Universitatea Ovidius fiind o cladire cu dotari inovative ce respecta standardul energetic NZEB ( Nearly Zero Energy Building ) in traducere libera însemnând o cladire cu consum de energie aproape zero beneficiind de sisteme constructive cu eficienta energetica ridicata ( termosistem cu performanta superioara de izolație exterioara si încălzire in pardoseala ) + surse regenerabile la fata locului respectiv panouri fotovoltaice si panouri solare apa calda amplasate pe tot acoperișul clădirii + sisteme de ventilare cu recuperare de caldura montate in fiecare apartament.
* Parcarile clădirii sunt amplasate in subsolurile -1 și -2 împreună cu adapostul de aparare civila.
*dotari și avantaje:
- structura de rezistenta este compusa din plansee stalpi diafragme si grinzi din beton armat si este proiectata in conformitate cu normele si reglementarile in vigoare din beton tip C30/37 - B450 si fier beton BST 500.
- peretii sunt realizati din zidarie termoizolanta tip beton celular autoclavizat Celco iar fatada este ventilata placata cu vata bazaltica si polistiren expandat cu grosimea de 10 cm.
- compartimentarile sunt realizate din pereti de zidarie 30 cm. in exterior pentru o izolatie termica optima si pereți de 25 cm. intre apartamente pentru o izolatie fonica buna.
* tamplaria exterioara este confecționată din pvc si geam termoizolant tripan.
* instalatii termice si de ventilare:
incalzirea apartamentelor si a apei calde menajere sunt asigurate prin intermediul a cate 4 centrale pe gaz pentru fiecare din cele 2 tronsoane ale blocului cu putere de respectiv 4x150kw si 4x132kw si prin cele 4 boilere de 1000 litri care stochează apa calda in permanenta aceasta configuratie permitand circulația apei calde in regim permanent indiferent de consumul etajelor inferioare si totodată in cazul in care una sau doua centrale sunt oprite temporar.
- prepararea apei calde de consum se va realiza printr-un sistem comun cu ajutorul centralei de bloc alimentata cu gaz natural.
- apa calda este recirculata permanent de la parter la ultimul etaj.
- pe suprafața integrala a terasei Corpului C1 dinspre strada Smaraldului de sunt prevazute panouri fotovoltaice ce vor asigura o mare parte a necesarului de energie electrica pentru utilitatile comune ( lifturi iluminatul casei scarii hidrofor etc. ) ceea ce duce la cheltuieli aproape 0 cu plata lunara a costurilor întreținerii Asociației de Proprietari.
- in fiecare Apartament fiecare camera de zi si fiecare dormitor vor fi dotate cu centrala de purificare a aerului ( denumite schimbatoare de caldura ) care vor asigura aport de aer proaspat fara pierderi de energie si vor impiedica patrundera prafului și aerului viciat in Apartament si totodată vor regla umiditatea aerului la interior.
- exemplu de functionare:
pentru 70 de secunde schimbătorul de caldura extrage din casa aerul cald si iar prin parcurgerea tubulaturii catre exterior aerul cedeaza energia termica recuperatorului ceramic iar la sfârsitul acestui ciclu ventilatorul inverseaza sensul de rotatie si începe ciclul de introducere pentru alte 70 de secunde a aerului proaspat din exterior trecând prin fagurele ceramic încalzit în prealabil si recupereaza astfel energia termica si o reintroduce in camera la o temperatura confortabila foarte apropiata de cea din interior iar acest mod de functionare permite realizarea unor economii semnificative deoarece evita functionarea la capacitate maxima a sistemului de încalzire cum s-ar întâmpla dupa o aerisire clasica prin fereastra pentru compensarea caldurii pierdute.
*sistemul ajuta si vara aducând aerul cald de afara la o temperatura mai scazuta apropiata de cea din interior pastrând astfel locuinta racoroasa.
- contorizarea apei si caldurii se va face individual pe fiecare apartament cu ajutorul apometrelor si calorimetrelor situate in nisa tehnica de pe fiecare etaj.
- incalzirea apartamentului se face prin încălzirea montata in pardoseală in toate camerele inclusiv in baie ( suplimentar in baie va exista si calorifer portprosop ).
- Apartamentele vor avea asigurate sistemele pentru instalarea unui aparat de aer conditionat in living si dormitor.
- blocul este prevazut cu generator ( grup electrogen ) care asigura necesarul de energie electrica in cazul unei avarii Enel.
- in apartamente se va monta tabloul electric si se va realiza instalatia electrica dar fara aparataje doze - prize - intrerupatoare.
- alimentarea cu apa rece la parametrii de debit şi presiune se va asigura prin intermediul unei grup de pompare cu hidrofor.
- balcoane și terasele vor fi placate cu gresie portelanata.
- cele 2 ascensoare Kone vor avea o cursa de la subsolul parcarii -2 pana la ultimul etaj al blocului.
- Clădirea deține 130 parcări acoperite la subteranul -1 și subteranul -2 al clădirii și parcări la nivelul parterului cu acces direct exterior iar in fața blocului la bulevard vor fi parcări publice pentru stationarea proprietarilor sau vizitatorilor.
- parterul clădirii deține 3 spatii comerciale și 2 receptii cu un design deosebit.